Relaxace na čerstvém vzduchu

V současné době už pergoly neplní pouze funkci opory pro okrasné popínavé rostliny, ale nacházejí další možná a pro svého majitele příjemná využití. Slouží také jako ochrana před sluncem, větrem a deštěm. Právě jejich široké využití přináší velké možnosti v jejich dalším rozvoji. Konstrukce může být buď pohyblivá nebo pevná.
o Horní zakrytí vás bude chránit před sluncem a deštěm a boční zakrytí zajistí ochranu proti větru.
pergoly v parku.jpg
Tyto prvky lze ovládat buď manuálně nebo elektricky.Zahradní pergoly vytvářejí přirozené zázemí pro uživatele zahrad nebo teras. Mohou být uzavřené nebo poskytovat výhled do některé části zahrady. V současné době je velice žádaná hliníková varianta. Nevyžaduje takovou údržbu jako dřevěná pergola a vzhled vypadá moderněji.
– Majitelé letních restaurací většinou volí rolovací pergoly, kde je možné elektrické ovládání zatažení látky.
Posuvná pergola je dřevěná nebo kovová, doplněná o zatahovací střechu. Tím poskytuje ochranu před přímých sluncem i deštěm. Sklápěcí pergoly disponují systémy, které umožňují plynule naklápět hliníkové lamely a regulovat tak prostup světla. Jejich úplným uzavřením vznikne střecha, která je velmi odolná vůči povětrnostním vlivům.
pergola v kempu.jpg

Dřevo je klasika

Milovníci přírodních materiálů si pravděpodobně zvolí klasickou dřevěnou variantu, která dovede vytvořit relaxační zónu na čerstvém vzduchu. Zastřešení lze vyřešit několika možnými způsoby. Můžete volit klasické nepohyblivé střechy nebo moderní zatahovací stínící prvky.
o Výběr vhodného zastřešení by měl být s ohledem na okolní prostředí.
Pokud si nejste výběrem jisti, pak je jistě dobré poradit se s některým odborníkem.Určitě není vaším cílem vytvořit si z příjemné rekreační zóny nevkusnou zahradu. Materiálů je celá řada a vhodnou kombinací získáte zároveň moderní i útulné útočiště ve chvílích klidu a pohody.